Maldà. 100 anys de cinema i resisteixen a perdre’l

Diumenge va tenir lloc a Maldà un homenatge a l’etapa analògica del cine, així com als veïns que s’han encarregat durant anys de projectar les pel·lícules. L’alcalde, Sebastià Mata, va explicar que “deixem el cine comercial però mantenim les projeccions, haurem de llogar pel·lícules tot i que no seran grans estrenes”.

L’acte va consistir en un homenatge a 5 veïns que fa més de dos dècades que projecten pel·lícules cada setmana de forma desinteressada. Són: Cayetano Moñino, Alfons Vilarrubí, Josep Ramon Amenós, Jaume Torrent i Joan Saltó.

Fa més de 100 anys que Maldà té cinema. Com a curiositat, el 19 abril del 1941, van estrenar el cinema sonor. Des de llavors, ha passat una llarga etapa amb el sistema analògic. En molts pobles, sovint ha estat l’única alternativa de lleure dels diumenges. Finalment, el sistema digital i el seu preu astronòmic ha posat les petites poblacions entre espasa i paret. Davant d’això, a Maldà s’ha optat per constituir un cineclub per mantenir les projeccions. Igual que Tornabous, Maldà oferirà pel·lícules en format Blu-ray. El consistori ha invertit uns 1.200 euros per proveir-se del sistema, i constituirà un club de socis ja que no es pot fer pagar entrada. Diumenge es va projectar un clàssic, El Golpe.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s