Pere Solé deixa l’alcaldia de Sant Guim després de 3 mandats amb majoria

Recuperem una entrevista que els vam fer el juny de 2003, just sortir guanyadors d’aquelles eleccions (6 ERC, 2 CiU, 1 IND).

L’alcalde Pere Solé ha anunciat que no encapçalarà la llista d’ERC les properes eleccions a Sant Guim de Freixenet. Manifesta que vol dedicar més temps a la seva empresa familiar agrària. Considera que s’ha esgotat el projecte d’aquell grup de joves un dia van tenir la iniciativa de presentar-se a unes eleccions.
Recuperem una entrevista que els vam fer el juny de 2003, just sortir guanyadors d’aquelles eleccions (6 ERC, 2 CiU, 1 IND). El següent mandat (2007) es presentaven en solitari i van treure els 9 regidors. Finalment, el 2011 en tornaven a treure 6, mentre que Ramon Pintó, que va ser dos mandats alcalde a 1987-1994, i apartat del partit arran de la polèmica de l’autovia, tornava a CiU i treia 3 regidors.
El substitut de Pere Solé serà amb tota seguretat, el tinent d’alcalde, Francesc Lluch, que ha estat al costat de Solé durant els tres mandat.

El maig de 2003 després d’una etapa convulsa a l’ajuntament de Sant Guim de Freixenet, un grup de joves presentaven una candidatura per accedir a l’alcaldia. Guanyarien per majoria absoluta traient 6 del nou regidors del nou consistori, 2 CiU i 1 Independent.
L’entrevista es va fer a Pere Solé (31 anys) i a Jordi Barrera (27 anys).
Parlaven així:

Som gent jove de Sant Guim que vam veure que això estava una mica parat i la gent ens va animar perquè ens presentéssim.
Vam fer un grup joves de Sant Guim, Sant Domi, la Tallada… som de tot el municipi.
Sant Guim fa uns anys es comparava amb un dels pobles grans de la Segarra i en els darrers anys hi ha hagut un declivi de la línia fèrria, indústries, pisos…
Aquest 4 anys els projectes no han sortit fins darrera hora que ens han aprovat el pavelló.
La culpa no és del Morros (l’alcalde de dos mandats anteriors) però la problemàtica i és. No podem deixar decaure el poble. Cal fer propostes generals en tots els temes. Cal saber on estem.

El nord de la legislatura?
Primer parlar amb tots els sectors del poble implicats. I també amb l’administració.

Indústria?
Hi ha el polígon de la Vaqueria. Volem un creixement equilibrat de tots els sectors. Aquí la agricultura té un pes important per tant cercar alguna empresa del sector alimentari.
Amb l’autovia el polígon és força atractiu i cal dinamitzar-lo.

Fira de l’Ou?
Fer-la créixer amb la participació de tots els sectors del poble i ampliar el recinte, donar-li més espai. Més espai per energies alternatives, artesania alimentària…

Ensenyament?
Hem parlat amb el col·lectiu de mestres. Amb la LOGSE hem perdut els alumnes a partir de 12 anys.

Parc eòlic?
Cal estudiar-lo. Hi ha una proposta sobre la taula, cal debatria amb el poble. Es una decisió important però que no ha de hipotecar altres coses. Els avanços són molt ràpids i cal que no hipotequi altres aspectes. Plantejaríem una consulta popular.

Govern obert?
Buscarem un govern obert i participatiu.
Depèn també dels altres partits si volen posar-se a l’oposició o a participar.

Sant Guim és la tercera o la quarta població de la comarca?
Hem de mirar de ser la tercera. Estem ben comunicats i el que importa és estar ben oberts a la comarca i amb la comarca veïna de l’Anoia.

Com veieu la Segarra?
Té la fama de comarca eixuta, amb un potencial rural i turístic. Sant Guim és una zona peculiar dins la comarca.

Us sona “Sant Guim municipio en expansión”?
Ens sona. Però penso que avui cal anar equilibrat amb tots els sectors i fer-los compatibles i consensuats.

Esperàveu el resultat?
No. Tot i que érem optimistes no. L’assumirem amb il·lusió per treballar.

A nivell de comarca?
Hi ha una pujada important de tots els sectors d’ERC. Hi ha llistes de gent jove que han pujat a l’ajuntament. Penso que ha estat a tot Catalunya.

Segarra terra de frontera perquè és lluny de tot arreu o perquè som la porta de tot arreu?
Vol dir que som a prop de tot arreu. Si la B-100 pot comunicar Santa Coloma i l’Eix pot ser interessant.

Quatre anys quina imatge voleu tenir?
Que s’ha dinamitzat el poble.

També enemics?
Mirarem de no fer-ne. Som gent oberta i de consens.

Deixa un comentari