Tàrrega protegirà i farà visitables els seus grafits

Tàrrega protegirà i divulgarà itineraris per donar a conèixer l’art urbà existent a la ciutat. El projecte proposa catalogar els grafits que es puguin incloure dins de l’anomenat art urbà i posteriorment donar-los a conèixer. Amb el nom STREETRRG (Carrer Tàrrega), l’alcaldessa, Rosa M. Perelló, va inaugurar diluns una primera proposta de l’artista Sixe Paredes, que ha pintat un mural de grans dimensions a l’entrada de l’Espai Mercat, al costat de la plaça de els Nacions Sense Estat. El treball, que s’ha fet en 24 hores, recull més de 500 símbols relacionats amb l’home i el seu entorn. El projecte s’ampliarà fins el proper mes d’abril amb les aportacions dels dos grafiters locals que formen el grup La reserva. Es tracta d’un costat de Javier Morillas “Snap”, que el proper mes d’abril dedicarà un mural a l’escriptor de Tàrrega Manuel de Pedrolo, coincidint amb el 25 aniversari de la seva mort. De l’altra, Josep Rodríguez “Topall”, que immortalitzarà la figura del músic local Ramon Carnicer (1789-1855). Segons l’alcaldessa, es tracta de posar en valor l’art urbà decoratiu de Tàrrega i potenciar-lo com atractiu per als visitants de la ciutat. Per a això va explicar que es publicarà un volum dins de la col·lecció Natan, que catalogarà aquest patrimoni. L’artista de Barcelona Sixe Paredes, ha pintat a la Tate Modern Gallery de Londres i a la Biennal d’Art Urbà de Moscou. A Tàrrega ha utilitzat pintura de grafit i retolador i l’obra té una superfície de 30 metres quadrats.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s